Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/migogfilmen.dk/public_html/wp-content/themes/valenti/library/core.php on line 1444

En visuel fest, med hjertet på rette sted …

Når man starter på Netflix nyeste “Straight to” film, Annihilation mærker man hurtigt, at historien tager en et andet sted hen, end man måske havde regnet med, da man startede. Alex Garland, der gav os – eller i hvert fald mig – den bedste film i 2015, nemlig Ex Machina, der desværre ikke blev vist i biograferne her hjemme, formår med Annihilation at skabe en voldsomt flot film, de langsomt kryber ind under huden på dig. Filmens hovedrolle er sublimt lækkert underspillet af Natalie Portman, som formår at få mig til at mærke hende.

Filmen handler om Natalie Portmans karakter, Lena, der har mistes sin mand (spillet af Oscar Isaac), der er militærmand. Han har været på en hemmelig mission som hun intet ved om. Pludselig en dag dukker han op igen, efter at have været “væk” i mere end et år. Han er dog ikke helt sig selv, og pludselig bliver han syg …. meget syg, og hentes efterfølgende af militæret, og Lena bliver også taget med.

Her lærer hun, at et mærkeligt “lag”, kaldet The Shimmer, har lagt sig hen over en langsomt voksende del af landet. Alt hvad der nogenside har bevæget sig ind i The Shimmer er aldrig kommet ud igen … undtagen Lenas mand.

Det sætter mange ting igang hos Lena, der ender med at tage med på en “all women” ekspedition ind i The Shimmer.

It’s destroying everything.
It’s not destroying… It’s making something new.

All-women-expedition

Det fungerer rigtigt godt med et “all-women” cast, og alle 5 leverer gode præstationer. Jeg synes det er værd at nævne Jennifer Jason Leigh, som Dr. Ventress, som jeg ikke har set siden The Hateful Eight. Hun gør det rigtig godt, som lederen, der intet har at miste, da hun har fået stillet en kræft-diagnose.

Generelt bygges historien rigtig godt op, mod slutningen. Og det er så her kadencen falder lidt. Uden at spoile, kommer der naturligvis et “end-game”, som jeg synes er en smule tamt. Jeg synes ikke det helt bliver forløst. Dog er selve slutningen spændende, og den lægger op til tanke-arbejde.

En klar anbefaling herfra … og hey, du har jo alligevel det Netflix-abbonnement, så hvad venter du på ?

 

Annihilation
Skuespil8
Historie / manus8
Production value9
FX7.5
Godt
  • Natalie Portman
  • Det visuelle udtryk
  • Historien
Skidt
  • "End Game"
  • Den manglende biograf-udgivelse
8.1Karakter